Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.07.2015.

Ministar privrede Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa čelnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata o aktuelnoj situaciji u privredi, privatizaciji i stečaju, kao i problemima radnika preduzeća koja su u ovim procesima.

„Sindikati i radnici su naši ključni partneri u reformama koje sprovodimo. Potrebna nam je podrška za ono što dobro radimo, kao i argumentovana kritika da bismo zajedno našli najbolja moguća rešenja“, istakao je ministar Sertić i dodao da je važno da radnici imaju prave informacije o stanju u fabrikama u kojima su zaposleni, što često nije slučaj.

Ministar je izrazio razumevanje za zabrinutost radnika i podsetio da je Vlada Srbije u cilju zbrinjavanja onih koji će u procesu stečaja ostati bez posla obezbedila 16 milijardi dinara za socijalne programe.

Vlada je donela i odluku o povezivanju staža za sve radnike preduzeća koja će tokom 2015. godine otići u stečaj, kao i za radnike preduzeća u privatizaciji koji su ispunili neki od uslova za penziju, ali to pravo nisu mogli da ostvare zbog nepovezanog staža, rekao je ministar.