Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.07.2015.

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас са директором Џенерал електрика за Југоисточну Европу Гетаном Масаром о сарадњи ове компаније са српским предузећима.

Министар Сертић је истако да је недавно одржан скуп „Дан добављача Џенерал електрика“ добар начин за представљање српских предузећа и њихово укључивање у ланце добављача великих светских компанија.

Господин Масара је рекао да је интересовање за сарадњу са Џенерал електриком показало око 100 српских компанија из области здравства, металних компоненти, производње пластике и индустрије софтвера. Њих 30 је прошло први круг селекције и у току је даљи одабир. „Свесни смо потенцијала Србије који се огледа у техничким капацитетима и људима. Наш циљ је да успоставимо сарадњу са српским компанијама и укључимо их у породицу Џенерал електрика“, рекао је Масара.

Министар Сертић је на састанку, коме су присуствовали и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, потпредседница Управног одбора НАЛЕД-а Ана Брнабић и директор СИЕПЕ Ненад Бјелогрлић, рекао да је Србија веома посвећена економским реформама које ће је учинити још повољнијим местом за пословање, како за домаћа предузећа, тако и за нове инвеститоре.