Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.07.2015.

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas sa direktorom Dženeral elektrika za Jugoistočnu Evropu Getanom Masarom o saradnji ove kompanije sa srpskim preduzećima.

Ministar Sertić je istako da je nedavno održan skup „Dan dobavljača Dženeral elektrika“ dobar način za predstavljanje srpskih preduzeća i njihovo uključivanje u lance dobavljača velikih svetskih kompanija.

Gospodin Masara je rekao da je interesovanje za saradnju sa Dženeral elektrikom pokazalo oko 100 srpskih kompanija iz oblasti zdravstva, metalnih komponenti, proizvodnje plastike i industrije softvera. Njih 30 je prošlo prvi krug selekcije i u toku je dalji odabir. „Svesni smo potencijala Srbije koji se ogleda u tehničkim kapacitetima i ljudima. Naš cilj je da uspostavimo saradnju sa srpskim kompanijama i uključimo ih u porodicu Dženeral elektrika“, rekao je Masara.

Ministar Sertić je na sastanku, kome su prisustvovali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, potpredsednica Upravnog odbora NALED-a Ana Brnabić i direktor SIEPE Nenad Bjelogrlić, rekao da je Srbija veoma posvećena ekonomskim reformama koje će je učiniti još povoljnijim mestom za poslovanje, kako za domaća preduzeća, tako i za nove investitore.