Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
25.08.2015.

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас са представницима мисије Међународног монетарног фонда о досадашњем току приватизације, судбини 17 стратешких компанија којима је продужен рок за приватизацију, пословању јавних предузећа, као и законима који су у припреми, пре свих, закону о улагањима.

Министар Сертић упознао је шефа мисије ММФ Џејмса Роуфа са активностима и напорима које Министарство привреде предузима како би поступак приватизације био окончан и нагласио да продужетака рокова за приватизацију неће бити.

Делегацији ММФ је, такође, објашњено да држава више не финансира јавна предузећа и да она сама измирују обавезе плаћања електричне енергије, гаса, пореза…
“То се, на крају крајева, видело и кроз приходе у буџету, што је до недавно било незамисливо”, објаснио је министар Сертић.

Представници ММФ су се посебно интересовали за пообољшање пословне климе у Србији и, у том смислу, заложили за што скорије усвајање закона о улагањима.

Министар Сертић им је рекао да се увајање овог закона може очекивати у наредних неколико недеља и најавио промену низа прописа који ће унапредити привредни амбијент.

“Осим закона о улагању, припремамо и низ закона који ће поправити привредно окружење, као што су закон о споразумном финанијском реструктурирању, измене закона о Агенцији за лиценцирање стечајних управника, нови закон о стечају, закон о привременим ограничењима права. Циљ је да створимо амбијент добар за пословање и домаћих и страних инвеститора”, истакао је министар привреде.