Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
25.08.2015.

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda o dosadašnjem toku privatizacije, sudbini 17 strateških kompanija kojima je produžen rok za privatizaciju, poslovanju javnih preduzeća, kao i zakonima koji su u pripremi, pre svih, zakonu o ulaganjima.

Ministar Sertić upoznao je šefa misije MMF Džejmsa Roufa sa aktivnostima i naporima koje Ministarstvo privrede preduzima kako bi postupak privatizacije bio okončan i naglasio da produžetaka rokova za privatizaciju neće biti.

Delegaciji MMF je, takođe, objašnjeno da država više ne finansira javna preduzeća i da ona sama izmiruju obaveze plaćanja električne energije, gasa, poreza…
“To se, na kraju krajeva, videlo i kroz prihode u budžetu, što je do nedavno bilo nezamislivo”, objasnio je ministar Sertić.

Predstavnici MMF su se posebno interesovali za pooboljšanje poslovne klime u Srbiji i, u tom smislu, založili za što skorije usvajanje zakona o ulaganjima.

Ministar Sertić im je rekao da se uvajanje ovog zakona može očekivati u narednih nekoliko nedelja i najavio promenu niza propisa koji će unaprediti privredni ambijent.

“Osim zakona o ulaganju, pripremamo i niz zakona koji će popraviti privredno okruženje, kao što su zakon o sporazumnom finanijskom restrukturiranju, izmene zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, novi zakon o stečaju, zakon o privremenim ograničenjima prava. Cilj je da stvorimo ambijent dobar za poslovanje i domaćih i stranih investitora”, istakao je ministar privrede.