Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
06.06.2016.

Министар привреде Жељко Сертић учествује данас у Бечу на радном састанку министара шест земаља Западног Балкана. Основна тема састанка је проблематика трговинских и саобраћајних интеграција као основе заједничког привредног развоја.
Циљ конференције је поспешивање регионалне сарадње, која носи дугорочну добит за све земље Западног Балкана и то у смислу успостављања међусобног поверења и унапређења односа.
Обраћајући се учесницима конференције министар Сертић је рекао да политичка стабилност основни предуслов привредног развоја.

„ Отвореност и одговорност су главне вредности на којима морамо заснивати заједничко деловање у будућности како би обезбедили напредак целог региона“, рекао је министар Сертић.
Он је додао да се економска сарадња конкретно мери и да је „свакако тешко наћи аргументе против либерализације трговине и других облика унапређења економског окружења”.
„Сви заједно морамо бити много оперативнији и конкретнији када је реч о хармонизацији заједничких интереса у области економије. Досадашња пракса је показала да нисмо довољно сарађивали на заједничким пројектима, иако су заједничке инвестиције и трговинска размена главни облик сарадње. Зато је то добар темељ на којем треба да градимо даљи развој међусобних економских односа,” закључио је министар Сертић.