Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
06.06.2016.

Ministar privrede Željko Sertić učestvuje danas u Beču na radnom sastanku ministara šest zemalja Zapadnog Balkana. Osnovna tema sastanka je problematika trgovinskih i saobraćajnih integracija kao osnove zajedničkog privrednog razvoja.
Cilj konferencije je pospešivanje regionalne saradnje, koja nosi dugoročnu dobit za sve zemlje Zapadnog Balkana i to u smislu uspostavljanja međusobnog poverenja i unapređenja odnosa.
Obraćajući se učesnicima konferencije ministar Sertić je rekao da politička stabilnost osnovni preduslov privrednog razvoja.

„ Otvorenost i odgovornost su glavne vrednosti na kojima moramo zasnivati zajedničko delovanje u budućnosti kako bi obezbedili napredak celog regiona“, rekao je ministar Sertić.
On je dodao da se ekonomska saradnja konkretno meri i da je „svakako teško naći argumente protiv liberalizacije trgovine i drugih oblika unapređenja ekonomskog okruženja”.
„Svi zajedno moramo biti mnogo operativniji i konkretniji kada je reč o harmonizaciji zajedničkih interesa u oblasti ekonomije. Dosadašnja praksa je pokazala da nismo dovoljno sarađivali na zajedničkim projektima, iako su zajedničke investicije i trgovinska razmena glavni oblik saradnje. Zato je to dobar temelj na kojem treba da gradimo dalji razvoj međusobnih ekonomskih odnosa,” zaključio je ministar Sertić.