Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.11.2020.

Mинистарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић у оквиру упознавања са ресором и радом агенција у надлежности министарства разговарала је данас са директором Агенције за привредне регистре Миланом Лучићем о плановима те институције.
Атанасковић је истакла значај АПР-а из перспективе привредника којима транспарентни подаци из електронских регистара представљају драгоцени извор информација које значајно олакшавају пословање и уносе већу правну сигурност.
Министарка је изразила спремност ресорног министарства да пружи подршку у реализацији будућих планова Агенције, нарочито у области дигитализације, како би се увођењем електронских услуга смањила сувишна папирологија и додатно унапредило пословање привредних субјеката.
Лучић је министарку упознао са надлежностима и текућим пословима Агенције, као и радом архива АПР у Раковици у оквиру којег ће корисници моћи, још на једном месту, да обављају административне послове у Агенцији.
Тиме је, према његовим речима, грађанима обезбеђена већа доступност услуга те институције.
Представници Агенције су упознали министарку привреде и њене сараднике са активностима које су предузете на обједињавању архиве значајне за привреду земље, која датира од 1947. године до данас и коју чини око 35 км папирне архивске грађе и документарног материјала, настале у раду Агенције као и она која је преузета од других државних органа у чијој је надлежности било вођење регистара пре оснивања Агенције.
Осим папирне, архиву чини и електронска архива, са скенираним документима, а грађани могу да приступе комплетној архиви у просторијама архиве, у Бранковој улици и у Улици ослобођења 1б у Раковици, где је корисницима стављена на располагање добро опремљена и пространа читаоница.
Министарка Атанасковић је изразила задовољство због начина на који је Агенција за привредне регистре успела да реши проблем збрињавања и чувања архивске грађе, као културног добра од посебног значаја, пре свега, за целокупну привреду.