Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.11.2020.

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković u okviru upoznavanja sa resorom i radom agencija u nadležnosti ministarstva razgovarala je danas sa direktorom Agencije za privredne registre Milanom Lučićem o planovima te institucije.
Atanasković je istakla značaj APR-a iz perspektive privrednika kojima transparentni podaci iz elektronskih registara predstavljaju dragoceni izvor informacija koje značajno olakšavaju poslovanje i unose veću pravnu sigurnost.
Ministarka je izrazila spremnost resornog ministarstva da pruži podršku u realizaciji budućih planova Agencije, naročito u oblasti digitalizacije, kako bi se uvođenjem elektronskih usluga smanjila suvišna papirologija i dodatno unapredilo poslovanje privrednih subjekata.
Lučić je ministarku upoznao sa nadležnostima i tekućim poslovima Agencije, kao i radom arhiva APR u Rakovici u okviru kojeg će korisnici moći, još na jednom mestu, da obavljaju administrativne poslove u Agenciji.
Time je, prema njegovim rečima, građanima obezbeđena veća dostupnost usluga te institucije.
Predstavnici Agencije su upoznali ministarku privrede i njene saradnike sa aktivnostima koje su preduzete na objedinjavanju arhive značajne za privredu zemlje, koja datira od 1947. godine do danas i koju čini oko 35 km papirne arhivske građe i dokumentarnog materijala, nastale u radu Agencije kao i ona koja je preuzeta od drugih državnih organa u čijoj je nadležnosti bilo vođenje registara pre osnivanja Agencije.
Osim papirne, arhivu čini i elektronska arhiva, sa skeniranim dokumentima, a građani mogu da pristupe kompletnoj arhivi u prostorijama arhive, u Brankovoj ulici i u Ulici oslobođenja 1b u Rakovici, gde je korisnicima stavljena na raspolaganje dobro opremljena i prostrana čitaonica.
Ministarka Atanasković je izrazila zadovoljstvo zbog načina na koji je Agencija za privredne registre uspela da reši problem zbrinjavanja i čuvanja arhivske građe, kao kulturnog dobra od posebnog značaja, pre svega, za celokupnu privredu.