Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.02.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас компанију „Матијевић кревети“ у Ваљеву, која је у претходном периоду била корисник бесповратних средстава намењених за помоћ малим и средњим предузећима и предузетницима.

„Компанија у којој се данас налазимо је током 2017., 2019. и 2020. године била корисник средстава Министарства за набавку опреме. Својим пословањем су оправдали помоћ државе, што треба да буде мотив и другима да осмисле добре пројекте и пријаве се за неки од четири програма подршке малим и средњим предузећима и предузетницима, за шта је за ову годину Министарство привреде обезбедило две милијарде динара“, рекла је Атанасковић.

Министарка је похвалила друштвено одговорно пословање ове компаније која је током пандемије донирала своје производе за Ковид болницу у Арени у Београду.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић рекао је да су привредници изузетно значајни и да би требало да се ради на унапређењу привредног амбијента на локалу.

„Захвалио бих се министарки на посети. Верујем да ћемо обезбедити боље услове за привреду у нашем месту. Министарство привреде је заједно са градом Ваљевом финансирало радове на саобраћајници у привредној зони на источном ободу града. То је једна од најзначајнијих инвестиција за ово место, која ће допринети развоју Ваљева“, поручио је градоначелник.

Власник фирме Бранко Матијевић истакао је да током три године, кроз своје програме, Министарство привреде подржало пословање са 12,5 милиона динара и позвао друге привреднике да аплицирају за бесповратна средства.

Фото: Танјуг/ Никола Анђић