Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.11.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Симпо у Врању и том приликом истакла да ће се за Симпо тражити стратешки партнер тек када се ослободи зависних предузећа.

„Имала сам жељу да обиђем компаније које су на листи фирми за приватиузацију и да са менаџментом попричам о ситуацији, шта они мисле и како су успели да се сачувају за све ове годие и у овако тешком времену“, рекла је Атанасковић.

Министарка је указала и да је пандемија изазвана корона вирусом направила доста проблема свима, али да ће министарство наћи најбоље решење за Симпо.

Атанасковић се захвалила Привредној комори Србије и локалној власти у Врању што помажу Симпо.

Генерални директор компаније Слађан Дисић рекао је да је министарка могла да се увери да Симпо од правоснажности УППР-а, од 21. фебруара прошле године, закључно са данашњиом даном измирује све своје обавезе и да нису тачне приче које иду у јавности да је дужник.

„Након великих напора које је предузело руководство и уз подршку државе успели смо да фирму консолидујемо. По свим показатељима да није било ковида Симпо би од јула прошле године, када је извршена конверзија потраживања и плаћене заостале обавезе, у овој години остварио позитиван финансијски резултат“, рекао је Дисић.

Он је додао да ће Симпо наставити да сарађују са Министарством привреде на решавању свих проблема који тиште ту фирму.