Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.11.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Simpo u Vranju i tom prilikom istakla da će se za Simpo tražiti strateški partner tek kada se oslobodi zavisnih preduzeća.

„Imala sam želju da obiđem kompanije koje su na listi firmi za privatiuzaciju i da sa menadžmentom popričam o situaciji, šta oni misle i kako su uspeli da se sačuvaju za sve ove godie i u ovako teškom vremenu“, rekla je Atanasković.

Ministarka je ukazala i da je pandemija izazvana korona virusom napravila dosta problema svima, ali da će ministarstvo naći najbolje rešenje za Simpo.

Atanasković se zahvalila Privrednoj komori Srbije i lokalnoj vlasti u Vranju što pomažu Simpo.

Generalni direktor kompanije Slađan Disić rekao je da je ministarka mogla da se uveri da Simpo od pravosnažnosti UPPR-a, od 21. februara prošle godine, zaključno sa današnjiom danom izmiruje sve svoje obaveze i da nisu tačne priče koje idu u javnosti da je dužnik.

„Nakon velikih napora koje je preduzelo rukovodstvo i uz podršku države uspeli smo da firmu konsolidujemo. Po svim pokazateljima da nije bilo kovida Simpo bi od jula prošle godine, kada je izvršena konverzija potraživanja i plaćene zaostale obaveze, u ovoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat“, rekao je Disić.

On je dodao da će Simpo nastaviti da sarađuju sa Ministarstvom privrede na rešavanju svih problema koji tište tu firmu.