Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.06.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић присуствовала је отварању нове Трајалове фабрике „Обилићево“ у Крушевцу, где је поручила да ће ресор којим руководи сваког дана радити на томе да нове фабрике ничу широм Србије.

„Велико ми је задовољство што данас на Видовдан у Крушевцу отварамо још једну фабрику. Значај овог догађаја је велики, за нашу привреду, за наше грађане. Отварање фабрике значи и отварање нових радних места, а самим тим и бољи животни стандард за наше грађане“, рекла је она.

Према њеним речима, председник Александар Вучић и цела Влада раде на привлачењу инвеститора и отварању фабрика широм Србије, односно на томе да људи имају посла, да буду обезбеђени и да наша деца остану у својој земљи.

„Обећали смо да ћемо отварати фабрике, да ћемо обезбедити нова радна места. Доста се инвестира у путеве, болнице, све капиталне инвестиције… Грађани су се уверили да ова Влада обећања испуњава. Хоћемо да задржимо нашу децу, да раде и стварају породице у својим местима. Желимо да обезбедимо још бољи животни стандард. Наставићемо да радимо на остварењу тог циља“, поручила је Атанасковић и додала да Србија иде крупним корацима напред.

Министарка је истакла и да без нових технологија нема живота.

„Ова фабрика је прва у целом региону, можда чак после Француске и у Европи, тако да има великих изгледа да уз нашу подршку ради најбоље, да има огромне уговоре и да то буде спас за Крушевац и Трајал уопште“, рекла је Атанасковић.

Генерални директор Трајала Милош Ненезић се сложио да је новоотворена фабрика јединствена у овом делу Европе и да је једна од пет фабрика у свету са најновијим технологијама.

„Отварили смо фабрику са новим развојним технологијама што је циљ коме тежи сваки привредни субјект, сваки привредник јер ако стојите у месту са старим технологијама не само да стојите већ полако одумирате“, рекао је Ненезић.

Он је истакао да је отварање фабрике велика ствар не само за Трајал и Крушевац већ и за српску одбрамбену индустрију.

„Са овом фабриком обезбеђујемо будућност Трајалу. Учинићемо све да будемо још бољи, чак бољи и од године која је за нама, а која је најбоља по укупним приходима у историји компаније.“, закључио је Ненезић.

Он се захвалио председнику Вучићу и директору БИА и бившем градоначелнику Крушевца Братиславу Гашићу на подршци јер без њих, како је истакао, данас не би отварали фабрику, већ Трајал не би ни постојао.