Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.01.2021.

Министарки привреде Анђелки Атанасковић данас је уручена награда за менаџера године коју, традиционално, за остварене резултате у претходној години додељује Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Крушевац.

Захваљујући на признању, Атанасковић је истакла да јој је оно утолико драже што долази од РПК, односно од привредника који добро познају локални привредни амбијент и пословање привредних субјеката.

Министарка се осврнула и на актуелну ситуацију изазвану пандемијом корона вируса подсећајући да је држава прошле године  уложила изузетне напоре да, пре свега, сачува здравље људи, али и да пружи подршку привреди, у чему је и успела.

„Захваљујући правовременом и адекватном реаговању државе, добро осмишљеном пакету мера подршке, сачували смо виталност привреде, ликвидност компанија, није било затварања фабрика, нити отпуштања радника“, рекла је Атанасковић.

Она је истакла и да у овој години Министарство привреде наставља са подршком привреди.

„У буџету је за подстицај привреди издвојено 17,6 милијарди динара, од чега за подстицаje за директне инвестиције нешто више од 15 милијарди динара, око 1,6 милијарди динара за инфраструктурне пројекте у циљу локалног и регионалног  привредног развоја и 2 милијарде динара за подршку развоју предузетништва“, рекла је Атанасковић.

 

Према њеним речима, посебно треба напоменути да, када је реч о подршци малим и средњим предузећима, министарство од ове године покреће Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене и младе.

„Циљ нам је  да искористимо потенцијале женског предузетништва, као и да стимулишемо младе да остану у земљи и допринесу развоју Србије“, рекла је Атанасковић.

Иначе, током Божићног привредног доручка уручене су годишње награде ПКС за пословног лидера, пословни резултат и јубиларна награда, као и повеље за допринос развоју локалне заједнице, извозника године, за допринос развоју приватног предузетништва, квалитет производа и допринос развоју туризма које традиционално додељује Регионална привредна комора Крушевца.