Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.01.2021.

Ministarki privrede Anđelki Atanasković danas je uručena nagrada za menadžera godine koju, tradicionalno, za ostvarene rezultate u prethodnoj godini dodeljuje Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Kruševac.

Zahvaljujući na priznanju, Atanasković je istakla da joj je ono utoliko draže što dolazi od RPK, odnosno od privrednika koji dobro poznaju lokalni privredni ambijent i poslovanje privrednih subjekata.

Ministarka se osvrnula i na aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa podsećajući da je država prošle godine  uložila izuzetne napore da, pre svega, sačuva zdravlje ljudi, ali i da pruži podršku privredi, u čemu je i uspela.

„Zahvaljujući pravovremenom i adekvatnom reagovanju države, dobro osmišljenom paketu mera podrške, sačuvali smo vitalnost privrede, likvidnost kompanija, nije bilo zatvaranja fabrika, niti otpuštanja radnika“, rekla je Atanasković.

Ona je istakla i da u ovoj godini Ministarstvo privrede nastavlja sa podrškom privredi.

„U budžetu je za podsticaj privredi izdvojeno 17,6 milijardi dinara, od čega za podsticaje za direktne investicije nešto više od 15 milijardi dinara, oko 1,6 milijardi dinara za infrastrukturne projekte u cilju lokalnog i regionalnog  privrednog razvoja i 2 milijarde dinara za podršku razvoju preduzetništva“, rekla je Atanasković.

 

Prema njenim rečima, posebno treba napomenuti da, kada je reč o podršci malim i srednjim preduzećima, ministarstvo od ove godine pokreće Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade.

„Cilj nam je  da iskoristimo potencijale ženskog preduzetništva, kao i da stimulišemo mlade da ostanu u zemlji i doprinesu razvoju Srbije“, rekla je Atanasković.

Inače, tokom Božićnog privrednog doručka uručene su godišnje nagrade PKS za poslovnog lidera, poslovni rezultat i jubilarna nagrada, kao i povelje za doprinos razvoju lokalne zajednice, izvoznika godine, za doprinos razvoju privatnog preduzetništva, kvalitet proizvoda i doprinos razvoju turizma koje tradicionalno dodeljuje Regionalna privredna komora Kruševca.