Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.05.2016.

Програм „Подршка развоју малих и средњих предузећа у Србији“, који је финансирала Европска банка за обнову и развој са 3,5 милиона евра, је веома значајан за Србију, рекао је министар привреде Жељко Сертић на Завршној конференцији  “Подршка развоју малих и средњих предузећа”.

Сертић  је рекао да је за Србију веома важно да овај привредни сектор ојача и да је влада кроз Годину предузетништва објединила и усмерила средства и капацитете ка његовом развоју. „Тренутно је активно 25, од укупно  33 програма у оквиру Године предузетништва, за коју је обезбеђено 16 милијарди динара.

Министар је рекао да ће од тог новца бити бесповратно додељено 4,6 милијарди динара за помоћ младим предузетницима, женско и социјалном предузетништву.

„Од 33 програма активно је 25, а од њих је пет већ завршено преко министарстава задужених за омладину и спорт и телекомуникације. Сви програми бити бити јавно објављени и сваки динар дат предузећима од државе биће транспарентан. Сви ће моћи да имају увид, али и да контролишу рад тих фирми“, додао је министар Сертић.

Он је додао да ће економија бити главна тема у експозеу мандатара за састав нове владе Александра Вучића и да ће бити настављене реформе.

“За нову власт ће економија и даље да буде у фокусу”, поручио је Сертић додајући да ће посебна пажња бити посвећена примени нових закона.