Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
26.05.2016.

Program „Podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji“, koji je finansirala Evropska banka za obnovu i razvoj sa 3,5 miliona evra, je veoma značajan za Srbiju, rekao je ministar privrede Željko Sertić na Završnoj konferenciji  “Podrška razvoju malih i srednjih preduzeća”.

Sertić  je rekao da je za Srbiju veoma važno da ovaj privredni sektor ojača i da je vlada kroz Godinu preduzetništva objedinila i usmerila sredstva i kapacitete ka njegovom razvoju. „Trenutno je aktivno 25, od ukupno  33 programa u okviru Godine preduzetništva, za koju je obezbeđeno 16 milijardi dinara.

Ministar je rekao da će od tog novca biti bespovratno dodeljeno 4,6 milijardi dinara za pomoć mladim preduzetnicima, žensko i socijalnom preduzetništvu.

„Od 33 programa aktivno je 25, a od njih je pet već završeno preko ministarstava zaduženih za omladinu i sport i telekomunikacije. Svi programi biti biti javno objavljeni i svaki dinar dat preduzećima od države biće transparentan. Svi će moći da imaju uvid, ali i da kontrolišu rad tih firmi“, dodao je ministar Sertić.

On je dodao da će ekonomija biti glavna tema u ekspozeu mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića i da će biti nastavljene reforme.

“Za novu vlast će ekonomija i dalje da bude u fokusu”, poručio je Sertić dodajući da će posebna pažnja biti posvećena primeni novih zakona.