Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
04.07.2016.

Иза писма јавности господина Петера Камараша директора и власника ХПК Менаџмента стоји покушај да, пред пословним круговима, домаћом и међународном јавношћу,  са себе скине одговорност за раскид уговора са ХПК Менаџментом , 25. јуна 2016.

Главни циљ Министарства привреде био је очување производних капацитета Железаре Смедерево у највећој могућој мери, и остваривање претпоставки за дугорочно запошљавање радне снаге, као и остварење даљег економског напретка Републике Србије. Поносни смо на успешан завршетак процеса закључења уговора са реномираном кинеском компанијом Хестил и чињеницу да ће Смедерево у наредном периоду бити мотор развоја металског сектора и целе привреде Републике Србије доприносећи укупном повећању друштвеног производа који ће према проценама ЕБРД изностити 3,8% у 2017. години.

Министарство привреде наводе господина Камараша оцењује као злонамерне и тенденциозне. На жалост ово није први покушај замене теза господина Камараша.

Савим супротно таквој пракси, Министарство привреде следи законом дефинисану  обавезу да штити интегритет и економске интересе Републике Србије и њених грађана. Зато се неће упуштати у даље полемике већ је окренуто будућности и новим пословним перспективама.