Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.04.2016.

Министар привреде Жељко Сертић и министар финансија Душан Вујовић , разговарали су данас са челницима холандске компаније „Ројал Де Хеус Груп“ о реализацији њихове инвестиције у Србији, вредне 20 милиона долара,  у области сточарства и производње хране.

Гости из Холандије су изнели планове по којима ће „Ројал Де Хеус Груп “ запослити  укупно 250 људи и обезбедити производне капацитете од 350.000 тона квалитетне сточне хране.

То ће учинити  инвестирањем у постојећу фабрику у Шапцу, али и куповином још два производна погона.

Министар Сертић обећао је сву неопходну помоћ Владе Србије  холандској компанији и истакао да нови закон о улагањима омогућава инвеститорима да за кратко време реализују своје планове и изразио уверење да ће „Ројал Де Хеус Група“  знањем, искуством и технологијама унапредити развој аграра у Србији.

Власник и генерални директор компаније Коен Де Хеус рекао је да је веома задовољан одличном  сарадњом са српском владом.

„Компанија жели да дугорочно допринесе развоју сектора пољопривреде и сточарства у Србији кроз инвестиције у прозиводне капацитете, људе и своје клијенте кроз трансфер знања. Очекујемо да се повежу ивеститори у сектору пољопривреде и да ћемо заједно напаравити добар ланац  који ће ће омогућити развој српске пољопривереде „, рекао је Хеус.

Министар финансија Душан Вујовић рекао је да је задовољан што је циљ  холандских инвеститора производња која ће бити минимално заснована на употреби хемикалија и антибиотика како бисмо имали здраву сточну храну.

„Ројал Де Хеус Гроуп“ је, од прошле године,  100 одсто власник компаније „Протеинка“ из Шапца, а до данас су уложили 7,5 милиона евра и запослили око 100 људи.
На састанку су учествовали и председник ПКС Марко Чадеж и представници НАЛЕД-а.