Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
21.04.2016.

Ministar privrede Željko Sertić i ministar finansija Dušan Vujović , razgovarali su danas sa čelnicima holandske kompanije „Rojal De Heus Grup“ o realizaciji njihove investicije u Srbiji, vredne 20 miliona dolara,  u oblasti stočarstva i proizvodnje hrane.

Gosti iz Holandije su izneli planove po kojima će „Rojal De Heus Grup “ zaposliti  ukupno 250 ljudi i obezbediti proizvodne kapacitete od 350.000 tona kvalitetne stočne hrane.

To će učiniti  investiranjem u postojeću fabriku u Šapcu, ali i kupovinom još dva proizvodna pogona.

Ministar Sertić obećao je svu neophodnu pomoć Vlade Srbije  holandskoj kompaniji i istakao da novi zakon o ulaganjima omogućava investitorima da za kratko vreme realizuju svoje planove i izrazio uverenje da će „Rojal De Heus Grupa“  znanjem, iskustvom i tehnologijama unaprediti razvoj agrara u Srbiji.

Vlasnik i generalni direktor kompanije Koen De Heus rekao je da je veoma zadovoljan odličnom  saradnjom sa srpskom vladom.

„Kompanija želi da dugoročno doprinese razvoju sektora poljoprivrede i stočarstva u Srbiji kroz investicije u prozivodne kapacitete, ljude i svoje klijente kroz transfer znanja. Očekujemo da se povežu ivestitori u sektoru poljoprivrede i da ćemo zajedno naparaviti dobar lanac  koji će će omogućiti razvoj srpske poljopriverede „, rekao je Heus.

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da je zadovoljan što je cilj  holandskih investitora proizvodnja koja će biti minimalno zasnovana na upotrebi hemikalija i antibiotika kako bismo imali zdravu stočnu hranu.

„Rojal De Heus Group“ je, od prošle godine,  100 odsto vlasnik kompanije „Proteinka“ iz Šapca, a do danas su uložili 7,5 miliona evra i zaposlili oko 100 ljudi.
Na sastanku su učestvovali i predsednik PKS Marko Čadež i predstavnici NALED-a.