Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
09.03.2016.

Sektor mikro, malih i srednjih preduzeća je osnovni sloj privrede i predstavlja razvojnu šansu, pa je veoma je važno promovisanje i podrška razvoju preduzetništva, rečeno je danas na panelu u okviru Kopaonik biznis foruma.

„Taj sektor je osnovni sloj privrede, mala i srednja preduzeća posluju i u malim i u velikim sredinama, i stvaraju zdravu bazu za razvoj drugih većih biznisa“, rekla je pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

Kako je kazala, važno je da se promeni način razmišljanja i promoviše drugačiji odnos, odnosno da se ne čeka posao, već da se promoviše započinjanje samostalnih biznisa i aktivizam.

Ona je navela da 99 odsto preduzeća čine mikro, mala i srednja preduzeća, koja zapošljavaju dve trećine zaposlenih iz nefinansijskog sektora.

Obradović Jovanović kazala je i da su za razvoj tog sektora potrebni dobri zakoni, efikasne procedure i predvidivo poslovno okruženje. Navela je da je važna promocija pozitivnih primera i da preduzetništvo uđe u školske programe, kako bi se mladi na adekvatan način uveli i informisali od malih nogu.

„U narednom periodu u okviru Godine preduzetništva, osnovni zadatak vlade i Ministarstva privrede biće da stvori adekvatne okvire za poslovanje malih i srednjih preduzeća i da ih finansijski, a kroz kampanju u fokus ćemo staviti one preduzetnike koji mogu služiti za uzor mlađim generacijama „, rekla je ona.