Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.09.2015.

Ministarstvo privrede pokrenulo je nadzor nad radom Agencije za privatizaciju (AP) u postupku prenosa besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća “Radio televizija Vranje” iz Vranja, posle čega će preduzeti mere u skladu s nadležnostima i naložiti AzP dalje postupanje.

Agencija za privatizaciju je 3. septembra ove godine donela rešenje o prenosu besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća “Radio televizija Vranje” .

Ministarstvo kulture i informisanja je dopisom ukazalo da je postupljeno protivno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima i Uredbi o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija i zahtevalo ukidanje ovog rešenja.

Imajući u vidu zakonska rešenja i strateško opredeljenje Vlade Srbije da se država na svim nivoima vlasti povlači iz osnivačkih prava kod izdavača medija, kako stoji u dopisu Ministartstva kulture, nedvosmisleno proizilazi zaključak da se celokupni kapital, posle neuspešne prodaje prenosi zaposlenima, a ne samo njegov deo, kao u slučajevima privatizaciju društvenog kapitala privrednih subjekata u drugim privrednim oblastima.