Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.05.2017.

Најбоља ученичка компанија у школској 2016/2017. години и представник Србије на европском такмичењу у Бриселу је LEGO BUZZ из Прве крагујевачке гимназије!!!

Ваучер за учешће на европском финалу и статуу Предузетникус уручила је Катарина Обрадовић Јовановић, помоћница министра привреде која је том приликом изјавила да је Министарство привреде финансијки подржало програм Достигнућа младих и ученичке компаније, јер верује да он може да промени ствари и значајно допринесе развоју предузетничког духа.

„Предузетништво је свуда важно, јер било шта да радите потребно је да размишљате својом главом“ поручила је помоћница министра ученичким тимовима.

Она је најавила да ће Министарство приврде и у наредном периду подржавати овај програм како би он био што обухватнији и садржајнији.

На Националном такмичењу најбољих ученичких компанија 20 средњошколских тимова из Вршца, Шида, Сомбора, Сремске Митровице, Ниша, Лесковца, Власотинца, Београда, Пријепоља, Лучана, Ариља, Гуче и Крагујевца представили су своје производе и услуге, као што су паметне пчелиње кошнице, модле за колаче, биоразградиве саксије, органски препарати за негу коже, соларни конектори од лименки, системи за наводњавање и многи други.

Ученици који су “запослени” у овим компанијама током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву кроз програме “Достигнућа младих” и своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања компаније. Програм Ученичка компанија траје преко целе школске године, а Европска комисија га је означила као најбољи пример предузетничког образовања. Победници овог такмичења представљаће Србију на европском финалу у Бриселу у јулу где ће одмерити снаге са најбољим ученичким компанијама из 35 земаља.