Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
16.05.2017.

Najbolja učenička kompanija u školskoj 2016/2017. godini i predstavnik Srbije na evropskom takmičenju u Briselu je LEGO BUZZ iz Prve kragujevačke gimnazije!!!

Vaučer za učešće na evropskom finalu i statuu Preduzetnikus uručila je Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede koja je tom prilikom izjavila da je Ministarstvo privrede finansijki podržalo program Dostignuća mladih i učeničke kompanije, jer veruje da on može da promeni stvari i značajno doprinese razvoju preduzetničkog duha.

„Preduzetništvo je svuda važno, jer bilo šta da radite potrebno je da razmišljate svojom glavom“ poručila je pomoćnica ministra učeničkim timovima.

Ona je najavila da će Ministarstvo privrde i u narednom peridu podržavati ovaj program kako bi on bio što obuhvatniji i sadržajniji.

Na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija 20 srednjoškolskih timova iz Vršca, Šida, Sombora, Sremske Mitrovice, Niša, Leskovca, Vlasotinca, Beograda, Prijepolja, Lučana, Arilja, Guče i Kragujevca predstavili su svoje proizvode i usluge, kao što su pametne pčelinje košnice, modle za kolače, biorazgradive saksije, organski preparati za negu kože, solarni konektori od limenki, sistemi za navodnjavanje i mnogi drugi.

Učenici koji su “zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe “Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije. Program Učenička kompanija traje preko cele školske godine, a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. Pobednici ovog takmičenja predstavljaće Srbiju na evropskom finalu u Briselu u julu gde će odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 35 zemalja.