Државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић присуствовао је данас почетку радова на изградњи атмосферске и фекалне канализације у привредно-радној зони Бунушевац у Врању, укупне вредности 11,1 милион динара.

Стевановић је том приликом објаснио да се овај пројекат реализује у оквиру Програма подршке развоју пословне инфраструктуре, које Министарство привреде реализује са локалним самоуправама у циљу унапређења привредног амбијента за пословање привредних субјеката, привлачења инвестиција и отварања нових радних места.

Министарство, како је подсетио, ову врсту подршке градовима и општинама пружа од 2014. године, а до сада је суфинансирало 70 инфраструктурних пројеката, на територији 45 локалних самоуправа, укупне вредности 1.503.751.450 динара. Према његовим речима, ресорно министарство је од укупне суме издвојило 815.792.746 динара, а остатак представља учешће локалних самоуправа. Он је указао на то да ће наредних недеља и месеци читаво подручје око Индустријске зоне Бунушевац постати велико градилиште, будући да се средином године планира и изградња обилазнице.

Такође, како је додао, Министарство привреде је у Врању присутно и са неколико других пројеката, попут пута према Кривој Феји и изградње лифта у згради Центра за развој локалних услуга социјалне заштите.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је навео да је циљ пројекта уређење, пре свега, „Геоксових“ парцела и састоји се из две фазе – изградње атмосферске канализације у дужини од 387 метара и фекалне канализације у дужини од 277 метара.

Поменуте деонице атмосферске и фекалне канализације представљају део укупне мреже хидротехничких инсталација на подручју Плана детаљне регулације привредно-радне зоне Бунушевац. Овај пројекат је својеврсни наставак претходног пројекта инфраструктурног опремања, односно изградње атмосферске и фекалне канализације и приступне саобраћајнице на простору зоне Бунушевац, који је такође подржало Министарство привреде. Инфраструктурно заокружавање парцела на простору ове зоне омогућава несметано пословање постојећих компанија „Геокс“ и „Дитре Италиа“, даљи раст и развој њихових пословних активности, као и долазак и инвестиције најављених коопераната „Геокса“.