Министар привреде Горан Кнежевић и генерални директор „NCR“ за Србију Владан Живановић потписали су  Уговор о додели средстава подстицаја за инвестициони пројекат „NCR Кампус – проширење и консолидација пословања „NCR“ у Републици Србији“.

Председник Владе Александар Вучић који је присуствоавао потписивању уговора са америчком компанијом „NCR“, која ће у Србији отворити још 1.500 радних места у наредне три године, је рекао је да је срећан што је „NCR“ у Србији.

Посао за хиљаду и по углавном младих и високообразованих људи, посао у компанији у којој бруто плате у просеку износе приближно хиљаду евра, и могућност да даље уче и напредују, велика је вест за нашу земљу, поручио је премијер.

Према његовим речима, америчка компанија сада запошљава 2.134 радника, а очекује се да их буде 3.634, и да „NCR“ постане можда највећи послодавац у Србији.

Посебно је важно што је ово улагање у ИТ сектор, у који много полажемо, где учимо и напредујемо, улажемо доста и тако ћемо наставити, поручио је Вучић.

Он је поновио да је запошљавање наших људи инвестиција, и додао да се на тај начин код њих развија предузетнички дух, повећава раст наше економије, али и омогућава долазак нових инвеститора.

Извршни директор „NCR“ Вилијам Нути је истакао да су сва нова радна места која ће та компанија отворити у Србији веома важна, уз подсећање на то да је „NCR“ у нашој земљи присутан већ пет година.

Како стижу нове инвестиције, то је заиста значајно. Наш нови објекат биће светске класе. Ово је један леп почетак, нови почетак за Србију. „NCR“ је заиста посвећен Србији и нашој дугорочној инвестицији овде, поручио је Нути.

Он је прецизирао да је реч о инвестицији која је вредна приближно 400 милиона америчких долара.

„NCR“ је америчка глобална технолошка корпорација која у Србији има „NCR“ Сервисни оперативни центар, а у нашој земљи је 2011. године запослила првих 300 радника.