Ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor „NCR“ za Srbiju Vladan Živanović potpisali su  Ugovor o dodeli sredstava podsticaja za investicioni projekat „NCR Kampus – proširenje i konsolidacija poslovanja „NCR“ u Republici Srbiji“.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić koji je prisustvoavao potpisivanju ugovora sa američkom kompanijom „NCR“, koja će u Srbiji otvoriti još 1.500 radnih mesta u naredne tri godine, je rekao je da je srećan što je „NCR“ u Srbiji.

Posao za hiljadu i po uglavnom mladih i visokoobrazovanih ljudi, posao u kompaniji u kojoj bruto plate u proseku iznose približno hiljadu evra, i mogućnost da dalje uče i napreduju, velika je vest za našu zemlju, poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, američka kompanija sada zapošljava 2.134 radnika, a očekuje se da ih bude 3.634, i da „NCR“ postane možda najveći poslodavac u Srbiji.

Posebno je važno što je ovo ulaganje u IT sektor, u koji mnogo polažemo, gde učimo i napredujemo, ulažemo dosta i tako ćemo nastaviti, poručio je Vučić.

On je ponovio da je zapošljavanje naših ljudi investicija, i dodao da se na taj način kod njih razvija preduzetnički duh, povećava rast naše ekonomije, ali i omogućava dolazak novih investitora.

Izvršni direktor „NCR“ Vilijam Nuti je istakao da su sva nova radna mesta koja će ta kompanija otvoriti u Srbiji veoma važna, uz podsećanje na to da je „NCR“ u našoj zemlji prisutan već pet godina.

Kako stižu nove investicije, to je zaista značajno. Naš novi objekat biće svetske klase. Ovo je jedan lep početak, novi početak za Srbiju. „NCR“ je zaista posvećen Srbiji i našoj dugoročnoj investiciji ovde, poručio je Nuti.

On je precizirao da je reč o investiciji koja je vredna približno 400 miliona američkih dolara.

„NCR“ je američka globalna tehnološka korporacija koja u Srbiji ima „NCR“ Servisni operativni centar, a u našoj zemlji je 2011. godine zaposlila prvih 300 radnika.