Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.03.2018.

Немачка компанија „Континентал“ отворила је у Новом Саду свој Центар за истраживање и развој у присуству председника Републике Србије Александра Вучића.

Председник Вучић је том приликом рекао да је за српску економију то скок унапред, јер је реч о „вишој лиги инвестиција и инвеститора“, која ће развијати наше знање, и представља темеље и основ за успешнију и снажнију Србију.

Компанија је већ ангажовала 100 инжењера за високотехнолошке пројекте и развој производа у Новом Саду, речено је на отварању. У плану је да у наредним годинама „Континентал“ запошљава укупно 500 људи у Новом Саду, углавном у области софтвера и системског инжењеринга.

„Континентал“ је основан 1871. у Хановеру и данас је једна од водећих аутомото компанија у свету са 230.000 запослених у 56 земаља. У 2017. години је, према прелиминарним подацима, остварио продају у вредности од око 44 милијарде евра.

Пословна јединица чији је центар у Новом Саду део бави се управљањем информацијама у возилима и шире. Производни портфолио укључује групе инструмената, јединице за контролу, системе за приступ информацијама о гумама, радио уређаје, уређаје за унос података, контролне табле, софтвере.