Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.03.2018.

Nemačka kompanija „Kontinental“ otvorila je u Novom Sadu svoj Centar za istraživanje i razvoj u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić je tom prilikom rekao da je za srpsku ekonomiju to skok unapred, jer je reč o „višoj ligi investicija i investitora“, koja će razvijati naše znanje, i predstavlja temelje i osnov za uspešniju i snažniju Srbiju.

Kompanija je već angažovala 100 inženjera za visokotehnološke projekte i razvoj proizvoda u Novom Sadu, rečeno je na otvaranju. U planu je da u narednim godinama „Kontinental“ zapošljava ukupno 500 ljudi u Novom Sadu, uglavnom u oblasti softvera i sistemskog inženjeringa.

„Kontinental“ je osnovan 1871. u Hanoveru i danas je jedna od vodećih automoto kompanija u svetu sa 230.000 zaposlenih u 56 zemalja. U 2017. godini je, prema preliminarnim podacima, ostvario prodaju u vrednosti od oko 44 milijarde evra.

Poslovna jedinica čiji je centar u Novom Sadu deo bavi se upravljanjem informacijama u vozilima i šire. Proizvodni portfolio uključuje grupe instrumenata, jedinice za kontrolu, sisteme za pristup informacijama o gumama, radio uređaje, uređaje za unos podataka, kontrolne table, softvere.