Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.05.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић и извршни директор немачке компаније МТУ Рајнер Бекер потписали су Меморандум о разумевању за инвестицију у високе технологије у области авио-индустрије у Србији, где ће у првој фази бити отворено 450 радних места.

 

Документ је, у згради Председништва Србије, потписан у присуству председника Србије Александра Вучића и члана Управног одбора „МТУ Аеро енџинс АГ“ Михаела Шрајега.

 

„Ово је велики дан за Србију. Наша земља се сада враћа на небо европске и светске авио-индустрије“, рекао је председник Вучић.

 

Немачка компанија „МТУ Аеро енџинс“ водећи је произвођач авио-мотора и глобални играч у тој индустрији. Основана је 1934. године у Минхену, има приближно 10.000 запослених, и годишње приходе од 4,6 милијарди евра.

 

Компанија је присутна у 15 држава света, међу којима су Велика Британија, Француска, Холандија, Пољска, САД, Канада. Између осталог, бави се дизајном, развојем, производњом и подршком за моторе за комерцијалне и војне авионе. Има водећу улогу у пружању услуга одржавања и сервиса за мотор В2500, који се налази у авиону „Ербас А 320“.