Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.05.2019.

Ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor nemačke kompanije MTU Rajner Beker potpisali su Memorandum o razumevanju za investiciju u visoke tehnologije u oblasti avio-industrije u Srbiji, gde će u prvoj fazi biti otvoreno 450 radnih mesta.

 

Dokument je, u zgradi Predsedništva Srbije, potpisan u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Upravnog odbora „MTU Aero endžins AG“ Mihaela Šrajega.

 

„Ovo je veliki dan za Srbiju. Naša zemlja se sada vraća na nebo evropske i svetske avio-industrije“, rekao je predsednik Vučić.

 

Nemačka kompanija „MTU Aero endžins“ vodeći je proizvođač avio-motora i globalni igrač u toj industriji. Osnovana je 1934. godine u Minhenu, ima približno 10.000 zaposlenih, i godišnje prihode od 4,6 milijardi evra.

 

Kompanija je prisutna u 15 država sveta, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Holandija, Poljska, SAD, Kanada. Između ostalog, bavi se dizajnom, razvojem, proizvodnjom i podrškom za motore za komercijalne i vojne avione. Ima vodeću ulogu u pružanju usluga održavanja i servisa za motor V2500, koji se nalazi u avionu „Erbas A 320“.