Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.06.2015.

Министарство привреде непријатно је изненађено реакцијом Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) која је неаргументовано и тенденциозно критиковала текст радне верзије Нацрта закона о улагањима, који још није написан ни у форми предлога.

Министарство привреде је изненађено чињеницом да НАЛЕД износи примедбе у јавности о радној верзији закона, која тек треба да се дорађује после јавне расправе.

Нацрт Закона о улагањима је још у доради, управо зато да би на основу сугестија стручне јавности Србија добила најбоље могуће законско решење.

До сада су свој допринос у изради Нацрта закона о улагањима, дала сва релевантна домаћа и међународна пословна удружења – од Удружења послодаваца, Привредне коморе Србије и Савета страних инвеститора, до УСАИД-а, Пословног савета Србије и Немачке, и ГИЗ-а, па и самог НАЛЕД-а.

Циљ Закона о улагањима је, управо супротно примедбама НАЛЕД-а, да сасвим елиминише било какву врсту корупције и обезбеди потпуну јавност рада и максималну ефикасност државних органа. Закон има за циљ да Србију препоручи као најповољнију и најсигурнију инвестициону дестинацију, попут Ирске и Сингапура.