Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.04.2016.

У Индустријској зони у Кикинди министар привреде Жељко Сертић, председник УО „Мекафора“ Николар Гросдидијер и градоначелник Кикинде Павле Марков, постављањем камена темељца озваничили су почетак градње фабрике, у коју Французи улажу четири милиона евра.
Министар Сертић је истакао да је у питању изузетно значајна инвестиција и похвалио кикиндску власт, која истрајава у настојању да оживи замрзлу локалну привреду.

„То, између осталог, чини и проналажењем и довођењем у свој град домаћих и страних улагача. Помоћи ћемо, као Влада Србије, Кикинди да се у њој, отварањем нових погона пре свега, осетно смањи број незапослених. Кикинда је, иначе, један од наших малобројних градова који је успео да анимира иностраног инвеститора тако што ће му продати пословну парцелу”, објаснио је министар Сертић.
„Мекафор“ је прошле године у тек завршеној Индустријској зони за 30 милиона динара купио четири хектара земљишта.

“У нашој земљи се зна за Кикинду као некадашњи изузетно јак индустријски, пре свега металски, центар. Имате веома квалитетан кадар у области машинства, који је неопходан нашој компанији и који ћемо сигурно ангажовати”, рекао је председник УО француске компаније Гросдидијер.

„Мекафор продукс“ је, иначе, део пословне групе „Ла Фонте Арденаис“, са 10 широм света расутих фабричких комплекса. Бави се производњом, површинском обрадом и склапањем металних делова за елитну светску ауто-индустрију. Компанија је основана 1926. године, а специфична је у свету бизниса по томе што сваке године у развој и нове инвестиције улаже запажених шест одсто прихода.