Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.04.2016.

U Industrijskoj zoni u Kikindi ministar privrede Željko Sertić, predsednik UO „Mekafora“ Nikolar Grosdidijer i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, postavljanjem kamena temeljca ozvaničili su početak gradnje fabrike, u koju Francuzi ulažu četiri miliona evra.
Ministar Sertić je istakao da je u pitanju izuzetno značajna investicija i pohvalio kikindsku vlast, koja istrajava u nastojanju da oživi zamrzlu lokalnu privredu.

„To, između ostalog, čini i pronalaženjem i dovođenjem u svoj grad domaćih i stranih ulagača. Pomoći ćemo, kao Vlada Srbije, Kikindi da se u njoj, otvaranjem novih pogona pre svega, osetno smanji broj nezaposlenih. Kikinda je, inače, jedan od naših malobrojnih gradova koji je uspeo da animira inostranog investitora tako što će mu prodati poslovnu parcelu”, objasnio je ministar Sertić.
„Mekafor“ je prošle godine u tek završenoj Industrijskoj zoni za 30 miliona dinara kupio četiri hektara zemljišta.

“U našoj zemlji se zna za Kikindu kao nekadašnji izuzetno jak industrijski, pre svega metalski, centar. Imate veoma kvalitetan kadar u oblasti mašinstva, koji je neophodan našoj kompaniji i koji ćemo sigurno angažovati”, rekao je predsednik UO francuske kompanije Grosdidijer.

„Mekafor produks“ je, inače, deo poslovne grupe „La Fonte Ardenais“, sa 10 širom sveta rasutih fabričkih kompleksa. Bavi se proizvodnjom, površinskom obradom i sklapanjem metalnih delova za elitnu svetsku auto-industriju. Kompanija je osnovana 1926. godine, a specifična je u svetu biznisa po tome što svake godine u razvoj i nove investicije ulaže zapaženih šest odsto prihoda.