Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.07.2015.

Један од највећих светских добављача у ауто-индустрији немачка компанија „Континентал“ потписала је данас с Владом Србије Меморандум о разумевању што ће омогућити запошљавање нових 500 радника и инвестицију од 17 милиона евра.

Меморандум су потписали министар привреде Жељко Сертић, генерални директор компаније Континентал за Србију Живко Топаловић и градоначелник Суботице Јене Маглаи.

Потписивању Меморандума присуствовао је потпредседник немачке компаније Маркус Мурк и
премијер Србије Александар Вучић који је новинарима рекао да су дошли су највећи и најбољи из Немачке.

Министар Жељко Сертић је након церемоније потписивања Меморандума с немачком компанијом изјавио да је ова инвестиција показатељ вере у економске реформе које спроводи Влада Србије, као и подршке напорима локалне самоуправе Суботице да своју општину учини привлачном за инвестиције.

Он је подсетио да „Континтетал“ у Србији, послује од 2011. када је уз инвестицију од 11 милиона евра запослила 650 радника.

„Уговор о инветицији биће потписан у наредних 30 дана, а фабрика би требало да буде отворена у другој половини следеће године. Држава ће ту инвестицију помоћи са три милиона евра, а град Суботица ће за изградњу фабрике обезбедити 2,5 хектара“, објаснио је Сертић.

Обавеза те фабрике, како је истакао, јесте да у наредне три године запосли 500 радника и да наредних пет година има обавезу да запошљава најмање 1.150 радника.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2015/07/Sertic MoJ Kontinental 1 Copy

Потпредседник немачке компаније Маркус Мурк рекао је да се да верује ће та компанија наставити упешно да послује у Србији.

„По други пут у Србији потписујемо Меморандум о разумевању. Почели смо 2011. године од нуле, а сада имамо 650 запослених и веома смо конкурентни. У овој другој фази после потписивања Меморандума надамо се да ћемо добити добру подршку као што је био случај у првој фази. Тада више ништа неће стајати на путу нашем заједничком успеху“, поручио је Мурк.

На питање новинара шта је потребно да би та компанија наставила успешно да послује у Србији као и да дођу нови немачки инвеститори, Мурк је рекао да је потребно да Србија настави са подршком и другим инвеститорима.

„У будућности су нам потребни образовани и обучени радници, који познају технологију у аутомобилској индустрији. Ми смо као предузеће спремни да ту обуку подржимо“, рекао је Мурк додавши да та компанија нема ништа против да настави даље инветиције у Србији.