Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.01.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић, заједно са државним секретаром Драганом Стевановићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем обишла је данас  завршне радове на реновирању трга у центру Kовиља чије уређење су финансирали Министарство и Град Нови Сад.

Уређење парка и трга са пијацом и паркинзима део је пројекта „Европска престоница културе“ у Новом Саду, а радови коштају 56 милиона динара.

Министарка Атанасковић изјавила је да треба помоћи свим селима у Србији, јер су проблеми у њима исти од југа до севера Републике.

“Група која у Министарству ради ове послове настоји да оваквим пројектима покрије целу Србију, што ми је веома драго, јер гледамо да целу Србију опоравимо и припремимо за будућност”, изјавила је Атанасковић.

Министарка је навела да буџет Министарства за помоћ привреди износи 17,6 милијарди динара, од чега је око 1,6 милијaрди намењено за инфраструктурне пројекте.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио je да Kовиљ има велике предности, јер је на одличном месту, на аутопуту између Новог Сада и Београда, и као родно место Лазе Kостића, као и због близине Kовиљског манастира.

“Читав амбијент је потпуно промењен. Раније је овде била импровизована пијаца, сад је то леп парк, потпуно промењен центар места, и ова комбинација паркинг простора и пијачних тезги са стационарним тезгама, са јавном расветом, амбијенталном раcветом… Мени је посебно сипмпатично преко пута парка ово место са симболима Kовиља, гнездом роде и славском трпезом као нечим што традиционално окупља Kовиљчaне и представља позивницу за госте да посете ово дивно место”, рекао је Вучевић.