Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.03.2016.

Домаћа компанија Алфа плам због повећања тражње шири производне капацитете и у Сурдулици где ће се производити котлове за грејна тела.

Драган Стевановић државни секретар у Министарству привреде обишао је радове на реконструкцији 3000м2  и изградње додатних 2.000 м2 погона Алфа плама у Сурдулици, у који ће бити инсталирана савремена опрема попут ласера за сечење, фарбаре и 50 кабина за варење.

Стевановић је том приликом изјавио да држава и административно и финансијски подржава улагања и подсетио да је прошле године донет Закон о улагањима, а ове и уредба, којима је и домаћим предузећима омогућено да остваре право на подстицаје за улагања. Он је нагласио да се у 2016. години, Години предузетништва, Влада Србије окреће здравом делу српске привреде и посебно мотивише компаније да улажу у неразвијене општине.

 „Посебно ме радује што је Алфа плам у Сурдулици препознао потенцијал и што своју инвестицију вредну милион евра реализује баш у овој општини. Нових 100 радних места за Сурдулицу значи веома, веома много, и зато је држава спремна да сарађује и помогне у реализацији овог пројекта“ рекао је Стевановић.

 Предузеће Алфа плам је по обиму производње, пласману и квалитету, водећи произвођач грејних тела у Србији и Југоисточној Европи, а сврстава се и у ред 5 највећих у Европи.

 Укупна годишња производња износи преко 171.000 јединица. Асортиман производа стално проширују у складу са потребама тржишта, а у циљу повећања квалитета израде производа уводе нове технологије. Њихови производи поседују одговарајуће домаће и иностране атесте, чиме у целини испуњава строге захтеве за пласман на тржиште ЕУ.

Своје производе пласирају на домаћем тржишту (око 35%) и на тржиштима Европе (око 65%). Основна извозна тржишта су бивше југословенске републике (БиХ, Македонија, Црна Гора, Словенија и Хрватска), затим Немачка, Италија, Аустрија, Румунија, Пољска и Чиле.

Компанија тренутно запошљава око 780 запослених.