Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
21.03.2016.

Domaća kompanija Alfa plam zbog povećanja tražnje širi proizvodne kapacitete i u Surdulici gde će se proizvoditi kotlove za grejna tela.

Dragan Stevanović državni sekretar u Ministarstvu privrede obišao je radove na rekonstrukciji 3000m2  i izgradnje dodatnih 2.000 m2 pogona Alfa plama u Surdulici, u koji će biti instalirana savremena oprema poput lasera za sečenje, farbare i 50 kabina za varenje.

Stevanović je tom prilikom izjavio da država i administrativno i finansijski podržava ulaganja i podsetio da je prošle godine donet Zakon o ulaganjima, a ove i uredba, kojima je i domaćim preduzećima omogućeno da ostvare pravo na podsticaje za ulaganja. On je naglasio da se u 2016. godini, Godini preduzetništva, Vlada Srbije okreće zdravom delu srpske privrede i posebno motiviše kompanije da ulažu u nerazvijene opštine.

 „Posebno me raduje što je Alfa plam u Surdulici prepoznao potencijal i što svoju investiciju vrednu milion evra realizuje baš u ovoj opštini. Novih 100 radnih mesta za Surdulicu znači veoma, veoma mnogo, i zato je država spremna da sarađuje i pomogne u realizaciji ovog projekta“ rekao je Stevanović.

 Preduzeće Alfa plam je po obimu proizvodnje, plasmanu i kvalitetu, vodeći proizvođač grejnih tela u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, a svrstava se i u red 5 najvećih u Evropi.

 Ukupna godišnja proizvodnja iznosi preko 171.000 jedinica. Asortiman proizvoda stalno proširuju u skladu sa potrebama tržišta, a u cilju povećanja kvaliteta izrade proizvoda uvode nove tehnologije. Njihovi proizvodi poseduju odgovarajuće domaće i inostrane ateste, čime u celini ispunjava stroge zahteve za plasman na tržište EU.

Svoje proizvode plasiraju na domaćem tržištu (oko 35%) i na tržištima Evrope (oko 65%). Osnovna izvozna tržišta su bivše jugoslovenske republike (BiH, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Hrvatska), zatim Nemačka, Italija, Austrija, Rumunija, Poljska i Čile.

Kompanija trenutno zapošljava oko 780 zaposlenih.