Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.10.2016.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и власник италијанске компаније „Аунде Срб“ Енрико Верњано потписали су данас уговор о подстицајима за инвестирање и отварање још једне фабрике те фирме у Јагодини. Потписивању уговора и полагању камена темељца присуствао је премијер Србије Александар Вучић, који је рекао да ће нова политика Владе Србије бити политика раста, подстицања улагања и развоја.

Говорећи о инвестицији премијер је рекао да ова већ компанија запошљава у Јагодини 240 људи. “По уговору биће запослено још 370, што је укупно најмање 610, а ми се надамо да ће се тај број попети на 650. Инвестиције Аунде у Србији се повећавају. Ми смо своје обавезе које се тичу прве инвестиције испунили и исплатили 1,2 милиона евра подстицаја, а ову новu инвестицију подржаћемо са 1,1 милион евра. Не бисмо их привукли да тај новац нисмо дали. Отишли би негде другде. Деца која уче у текстилној школи не би имала тај посао“, рекао је Вучић.

То су, истакао је, народне паре, а посао владе је да тим парама управља на домаћински начин и да је најпаметније да што их улажемо у нова радна места, а не да социјалним и једнократним мерама купујемо наклоност и гласове бирача.

„И то је Србија будућности, која ради, жели да ради и која се поноси резултатима свог рада“, рекао је Вучић и поручио да ће Влада наставити са подстицајима и субвенцијама.

Вучић је претходно обишао постојећу фабрику и разговарао са радницима којима је пожелео срећан рад.

Потписивању уговора присуствовали су и потпредседник владе Ивица Дачић, амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо и председник Скупштине општине Јагодина Драган Марковић.

Први погон Аунде почео је са радом у Јагодини, 2014. године и тренутно запошљава 253 радника, у постојећем погону шију се навлаке за седиста за Фиат 500Л, а према речима директорке те фабрике Јасне Влајовић, планира се и призводња за компаније Ивеко и Мерцедес.