Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.05.2015.

Влада Србије ће наредних дана Скупштини доставити предлог измена Закона о приватизацији, којима ће се омогућити заштита једног броја предузећа у реструктурирању од принудне наплате њихових поверилаца, најавио је министар привреде Жељко Сертић на сусрету са представницима 32 медијске куће.

Говорећи о актуленим привредним дешавањима, министар Сертић је у разговору са новинарима појаснио да је предлог Министарства привреде да 17 предузећа у реструктурирању добије заштиту од поверилаца до годину дана, а да се за још 33 фирме, за које јавни позив заинтересованим купцима буде објављен до 31. маја, заштита продужи до октобра.

На списку предузећа чији дугови неће моћи да буду принудно наплаћени најдуже годину дана су Фабрика мазива Крушевац (ФАМ), Фабрика аутомобила Прибој (ФАП), ХИП Петрохемија, ПКБ корпорација, Ресавица, Јумко, Трајал корпорација, Галеника, Политика а.д, Икарбус, РТБ Бор, Холдинг каблова Јагодина, Холдинг предузеће Прва петолетка из Трстеника и четири његова зависна предузећа – ППТ ТМО, ППТ Самоуправљачи, ППТ Кочна техника и ППТ Заптивке. Списак тих предузећа направљен је на основу процене њиховог значаја за привреду Србије, упослености и могућности да буду успешно приватизовани.

Од принудне наплате поверилаца од 2002. године била су заштићена 144 предузећа у реструктурирању, а тај рок истиче 31. маја.