Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.05.2015.

Vlada Srbije će narednih dana Skupštini dostaviti predlog izmena Zakona o privatizaciji, kojima će se omogućiti zaštita jednog broja preduzeća u restrukturiranju od prinudne naplate njihovih poverilaca, najavio je ministar privrede Željko Sertić na susretu sa predstavnicima 32 medijske kuće.

Govoreći o aktulenim privrednim dešavanjima, ministar Sertić je u razgovoru sa novinarima pojasnio da je predlog Ministarstva privrede da 17 preduzeća u restrukturiranju dobije zaštitu od poverilaca do godinu dana, a da se za još 33 firme, za koje javni poziv zainteresovanim kupcima bude objavljen do 31. maja, zaštita produži do oktobra.

Na spisku preduzeća čiji dugovi neće moći da budu prinudno naplaćeni najduže godinu dana su Fabrika maziva Kruševac (FAM), Fabrika automobila Priboj (FAP), HIP Petrohemija, PKB korporacija, Resavica, Jumko, Trajal korporacija, Galenika, Politika a.d, Ikarbus, RTB Bor, Holding kablova Jagodina, Holding preduzeće Prva petoletka iz Trstenika i četiri njegova zavisna preduzeća – PPT TMO, PPT Samoupravljači, PPT Kočna tehnika i PPT Zaptivke. Spisak tih preduzeća napravljen je na osnovu procene njihovog značaja za privredu Srbije, uposlenosti i mogućnosti da budu uspešno privatizovani.

Od prinudne naplate poverilaca od 2002. godine bila su zaštićena 144 preduzeća u restrukturiranju, a taj rok ističe 31. maja.