Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.09.2016.

Oba nacionalna predstavnika, nevladina organizacija SEE ICT sa projektom Znam da možemo i inicijativa grada Novog Sada „Lipov med za održivi razvoj Dunavskog mikroregiona“, koje je Ministarstvo privrede predložilo Evropskoj komisiji za takmičenje za Najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva za 2016. godinu, ušla su u najuži izbor za ovu prestižnu evropsku nagradu. Srbija je jedina, od 33 zemlje, koja ima dva svoja predstavnika u najužem izboru u dve kategorije.

Nacionalni predstavnici su izabrani u skladu sa kriterijumima koje propisuje Evropska komisija i predstavljaće našu zemlju na finalnom događaju u novembru u Bratislavi. Evropsko priznanje pobednicima donosi vidljivost i promociju širom Evrope i kao pozitivan primer inspiriše druge da pokrenu posao.

Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva (European Enterprise Promotion Awards -EEPA) je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope. Ove godine za EEPA nagradu 31 zemlja je predložila 57 projekata, od kojih su 18 u užem izboru.