Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.07.2021.

Оснаживање жена које желе да се отисну у предузетничке воде и покрену свој бизнис један од приоритета рада Министарства привреде, поручила је данас помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић на завршној конференцији у оквиру пројекта „Оснаживање жена из руралних средина општине Аранђеловац у социјалном и предузетничком контексту“.

“Развој женског предузетништва је веома битнa јер без економског оснаживања жена нема праве равноправности“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Она је истакла и да је Министарство привреде препознало капацитет женског предузетништва.

“У прилог томе иде и чињеница да смо по први пут ове године, на иницијативу министарке Анђелке Атанасковић, расписали Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене и младе, како бисмо им помогли у првим, најризичнијим годинама бављења предузетништвом“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Помоћница министра је указала да је за овај програм, који представља комбинацију 35, односно 45 одсто бесповратних средстава и повољног кредита Фонда за развој, издвојено 100 милиона динара бесповратних средстава.

Она је позвала добитнице награда, али и све заинтересоване да посете сајт Министарства привреде и портал Предузетништва, детаљније се информишу и аплицирају за овај, али и друге програме министарства намењене малим и средњим предузећима који су на располагању свим грађанима који испуњавају услове, без обзира ког су пола.

„Ове године је издвојено две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима и то, осим средстава за програм намењен женама и младима, за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте и за помоћ почетницима у бизнису”, рекла је Обрадовић Јовановић.

Пројекат „Оснаживање жена из руралних средина општине Аранђеловац у социјалном и предузетничком контексту“

реализован је у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености“ који спроводе Владе Србије и Швајцарске, УНОПС и СКГО, а током завршне конференције уречене су награде женама општине Аранђеловац за најбоље идеје социјалног и економског оснаживања.