Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.07.2021.

Osnaživanje žena koje žele da se otisnu u preduzetničke vode i pokrenu svoj biznis jedan od prioriteta rada Ministarstva privrede, poručila je danas pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović na završnoj konferenciji u okviru projekta „Osnaživanje žena iz ruralnih sredina opštine Aranđelovac u socijalnom i preduzetničkom kontekstu“.

“Razvoj ženskog preduzetništva je veoma bitna jer bez ekonomskog osnaživanja žena nema prave ravnopravnosti“, rekla je Obradović Jovanović.

Ona je istakla i da je Ministarstvo privrede prepoznalo kapacitet ženskog preduzetništva.

“U prilog tome ide i činjenica da smo po prvi put ove godine, na inicijativu ministarke Anđelke Atanasković, raspisali Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade, kako bismo im pomogli u prvim, najrizičnijim godinama bavljenja preduzetništvom“, rekla je Obradović Jovanović.

Pomoćnica ministra je ukazala da je za ovaj program, koji predstavlja kombinaciju 35, odnosno 45 odsto bespovratnih sredstava i povoljnog kredita Fonda za razvoj, izdvojeno 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Ona je pozvala dobitnice nagrada, ali i sve zainteresovane da posete sajt Ministarstva privrede i portal Preduzetništva, detaljnije se informišu i apliciraju za ovaj, ali i druge programe ministarstva namenjene malim i srednjim preduzećima koji su na raspolaganju svim građanima koji ispunjavaju uslove, bez obzira kog su pola.

„Ove godine je izdvojeno dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to, osim sredstava za program namenjen ženama i mladima, za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte i za pomoć početnicima u biznisu”, rekla je Obradović Jovanović.

Projekat „Osnaživanje žena iz ruralnih sredina opštine Aranđelovac u socijalnom i preduzetničkom kontekstu“

realizovan je u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti“ koji sprovode Vlade Srbije i Švajcarske, UNOPS i SKGO, a tokom završne konferencije urečene su nagrade ženama opštine Aranđelovac za najbolje ideje socijalnog i ekonomskog osnaživanja.