На панелу Копаоник Бизнис Форума „Скривени драгуљи: Предузећа која имају тенденцију брзог раста“ говорила је и помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић. На тему проблема предузетника у комуникацији са јавном управом, она је напоменула да држава води рачуна не само о глобалним питањима, већ да велики део свог времена посвећује решавању мањих, локалних проблема како би се привредницима обезбедио поуздан привредни амбијент.

„Дијалог треба да служи да се идентификују проблеми, неће све моћи да се реши одједном“, рекла је Обрадовић-Јовановић наглашавајући да је изузетно важно што помака има, као и да ће се сви проблеми решавати, пре или касније.

Панел је послужио да се чују ставови привредника о привредном амбијенту који истичу стабилност као најважнију ствар за пословање, а потом и извесност регулативе.

„Раст је приоритет за сваку фирму, он зависи од више фактора. Имамо крајњи циљ, пројектујемо шта желимо да урадимо, али увек морате оставити места и за одступања“, каже Петар Мирковић, директор „Кемикал Агросава“.