Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.03.2021.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић учествовала је на Међународној он лајн научној конференцији „Могућност и перспективе малих и средњих предузећа у току и након пандемије ЦОВИД-19“.

Она је том приликом истакла да мала и средња предузећа чине скоро 99 одсто српске привреде и да представљају генератор привредног раста.
„Зато Министарство привреде и ове године кроз програме подршке који су веома повољни у садашњим условима настоји да помогне малим и средњим предузећима“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Она је подсетила да је за четири програма финансијске подршке МСП сектору Министарство издвојило две милијарде динара бесповратних средстава.
„Највише новца, и то 1,55 милијради динара издвојено је за набавку опреме, док је за програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте обезбеђено 200 милиона динара. За програм помоћи почетницима у бизнису опредељено је 150 милиона динара, а за програм намењен женама и младима, који се први пут спроводи ове године, 100 милиона динара“, рекла је Обрадовић Јовановић.

Она је истакла и да, осим финансијске подршке, Министарство малим и средњим предузећима и предузетницима помаже и сетом услуга који обухвата бесплатне обуке, саветовање и менторинг.

Конференције су организовали Интернационални универзитет у Новом Пазару и Привредна комора Србије, а разговарало се о утицају пандемије ЦОВИД-19 на пословање малих и средњих предузећа, њиховој перспективи након пандемије, финансијском развоју, употреби информационе и комуникацијске технологије у малим и средњим предузећима…