Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
27.03.2021.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović učestvovala je na Međunarodnoj on lajn naučnoj konferenciji „Mogućnost i perspektive malih i srednjih preduzeća u toku i nakon pandemije COVID-19“.

Ona je tom prilikom istakla da mala i srednja preduzeća čine skoro 99 odsto srpske privrede i da predstavljaju generator privrednog rasta.
„Zato Ministarstvo privrede i ove godine kroz programe podrške koji su veoma povoljni u sadašnjim uslovima nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima“, rekla je Obradović Jovanović.

Ona je podsetila da je za četiri programa finansijske podrške MSP sektoru Ministarstvo izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava.
„Najviše novca, i to 1,55 milijradi dinara izdvojeno je za nabavku opreme, dok je za program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte obezbeđeno 200 miliona dinara. Za program pomoći početnicima u biznisu opredeljeno je 150 miliona dinara, a za program namenjen ženama i mladima, koji se prvi put sprovodi ove godine, 100 miliona dinara“, rekla je Obradović Jovanović.

Ona je istakla i da, osim finansijske podrške, Ministarstvo malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima pomaže i setom usluga koji obuhvata besplatne obuke, savetovanje i mentoring.

Konferencije su organizovali Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i Privredna komora Srbije, a razgovaralo se o uticaju pandemije COVID-19 na poslovanje malih i srednjih preduzeća, njihovoj perspektivi nakon pandemije, finansijskom razvoju, upotrebi informacione i komunikacijske tehnologije u malim i srednjim preduzećima…