Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.03.2019.

Помоћница министра привреде Kатарина Обрадовић Јовановић присуствовала је данас додели награда за филантропију “Виртус” и том приликом је Филипу Филиповићу из околине Kуршумлијске бање уручила специјално признање за помоћ становништву у руралним подручјима.

Обрадовић Јовановић је указала да је додела Виртус награда битна јер се на тај начин одаје признање доброчинитељима, појединцима и компанијама који су се укључили у иницијативе за опште добро и помажу другима.

“Важно је да се истакну појединци И предузећа И да њихово доброчинство не остане скривено”, оценила је помоћница министра која је била и чланица жирија.

Траг фондација доделила је по 12. пут награде за филантропију и то компанијама, малим и средњим предузећима и појединцима који су током прошле године на дугорочан и најефикаснији начин подржали непрофитне акције или организације од општег добра и интереса.

Главна награда за допринос на националном нивоу припала је компанији Банка Интеса а. д. Београд, док је компанија ЦРХ Србија д.о.о. добила признање за допринос локалној заједници у којој компанија послује.

Kомпанији Филип Морис Оператионс а. д. Ниш припала је награда за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора, а признање за мало и средње предузеће припало је породичном предузећу Босис д. о. о из Ваљева.

Награда за индивидуални допринос филантропији уручена је пензионеру из Kанаде Миломиру Главчићу, док је специјалну награду за младог филантропа добио Стефан Николић.

Добитници специјалних награда су и Марио Милаковић за међугенерацијско повезвање и Љубинка Вивчар за допринос задужбинарству.