Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
23.03.2019.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović prisustvovala je danas dodeli nagrada za filantropiju “Virtus” i tom prilikom je Filipu Filipoviću iz okoline Kuršumlijske banje uručila specijalno priznanje za pomoć stanovništvu u ruralnim područjima.

Obradović Jovanović je ukazala da je dodela Virtus nagrada bitna jer se na taj način odaje priznanje dobročiniteljima, pojedincima i kompanijama koji su se uključili u inicijative za opšte dobro i pomažu drugima.

“Važno je da se istaknu pojedinci I preduzeća I da njihovo dobročinstvo ne ostane skriveno”, ocenila je pomoćnica ministra koja je bila i članica žirija.

Trag fondacija dodelila je po 12. put nagrade za filantropiju i to kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima koji su tokom prošle godine na dugoročan i najefikasniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou pripala je kompaniji Banka Intesa a. d. Beograd, dok je kompanija CRH Srbija d.o.o. dobila priznanje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje.

Kompaniji Filip Moris Operations a. d. Niš pripala je nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, a priznanje za malo i srednje preduzeće pripalo je porodičnom preduzeću Bosis d. o. o iz Valjeva.

Nagrada za individualni doprinos filantropiji uručena je penzioneru iz Kanade Milomiru Glavčiću, dok je specijalnu nagradu za mladog filantropa dobio Stefan Nikolić.

Dobitnici specijalnih nagrada su i Mario Milaković za međugeneracijsko povezvanje i Ljubinka Vivčar za doprinos zadužbinarstvu.