Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
22.11.2016.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић-Јовановић поздравила је подршку Европског инвестиционог фонда и Ерсте банке Србија српским микро-предузећима, којима ће, од 5. децембра и у наредних 5 година, бити доступно 4.7 милиона евра кредита по атрактивним условима, без обезбеђивања додатних гаранција.

„Изузетно је важно  понудити обједињену подршку како финансијску, тако и стручну – менторску или едукативну, за за мала и средња предузећа посебно она која су тек започела посао, као и социјална, а овим програмом она све то добијају“, рекла је Јовановићка и нагласила да је Ерсте банка прва показала спремност да финасира почетнике у пословању .

Она је појаснила да се на овај начин, кроз програм „Корак по корак“ обухватају сви они који нису довољно обухваћени банкарским услугама, међу којима има рањивих група становништва.

„Похвално је што ће баш ова предузећа бити прва на које ће се овај програм односити и Србија изузетно цени укупну подршку Европске уније нашим микро, малим и средњим предузећима“, рекла је Јовановићка.

Програм „Корак по корак“ у Србији покренула је Ерсте група како би подржала клијенте у започињању бизниса, социјална предузећа и цивилно друштво. У првој фази биће подржане фирме са историјом пословања мањом од 24 месеца у оснаживању њихових бизниса, затим социјална предузећа без обзира на дужину пословања, као и нове бизнис идеје које карактеришу одрживост и тржишни потенцијал, нудећи им приступ основним финансијским производима, адекватне финансијске савете и континуирано менторство. Наредне године, у Србији ће се у оквиру програма развијати услуге за организације цивилног друштва, а током 2018. за појединце у ризику од сиромаштва.